Responsive webdesign

Uw website optimaal geschikt voor desktop, tablet en smartphone.

Responsive webdesign

Responsive Web Design (vaak afgekort tot RWD) is een methode voor het ontwikkelen van sites en webapplicaties die een optimale gebruikservaring op verschillende schermgrootten creëren. Bij sites of webapps die volgens RWD zijn gebouwd worden tekst, plaatjes, video en opmaakelementen automatisch geschaald, afhankelijk van de grootte van het venster (op laptop en pc) of de grootte van het apparaat (denk aan smartphones en tablets). Dankzij RWD hoeven bedrijven maar één website te onderhouden en vervalt de aparte (en beperktere) mobiele site.

Responsive design draait niet alleen om layout, maar ook op content en gebruikservaring. Wat u wilt bereiken is niet alleen een site die op alle devices goed zichtbaar is, maar ook in de hele breedte de beste gebruikservaring biedt.

Als de ontwikkelingen zich voortzetten zoals de afgelopen jaren, dan worden websites voor smartphones en tablet leidend ten opzichte van 'ouderwetse' desktop websites. We zullen dan niet meer spreken over responsive webdesign, maar over 'normale websites' waarbij de desktop varianten 'extended' of 'grote websites' zullen worden genoemd. Er gaat dus nog heel wat veranderen.

Voordelen responsive webdesign:

  • Optimaal online bereik en respons
  • Door middel van het cross-design hoeft maar één site te laten ontwikkelen
  • Ideaal bedieningsgemak
  • Gereed voor de toekomst
  • Onderdeel van moderne online strategie
  • Betere vindbaarheid in mobiele zoekmachine

Neem contact met ons op

Neem contact met ons op.
Voor antwoord op al uw vragen over online marketing en webapplicaties.

Ik ben op de hoogte van wat er met mijn persoonsgegevens gebeurt en ga akkoord met de privacyverklaring.